Το Everymatic οργανώνει διακοπές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου !

Ένας Σκωτσέζος και μια Ελληνοβρετανίδα κανονίζουν tailor made διακοπές ανάλογα με το budget και τα γούστα σου.

Τι σχέση έχει ένας Σκωτσέζος- μέλος indie συγκροτήματος και μια Ελληνοβρετανίδα μάνατζερ με το φλέγον ζήτημα του ελληνικού τουρισμού; Κι όμως, μεγάλη. Μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Άλεξ έφυγε για μεταπτυχιακό στην Αγγλία πριν 20 χρόνια και γνώρισε τον Steve μέσω μιας εταιρείας managment στη Γλασκώβη. Θεωρώντας ιδανικό το να μένεις σε μια χώρα με τόσο ήλιο, εκείνος πρότεινε να περνούν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα και στα συχνά τους ταξίδια φρόντιζαν να επισκέπτονται και να γνωρίζουν διαφορετικά μέρη, τα οποία στη συνέχεια πρότειναν στους Βρετανούς φίλους τους. Όταν έφτασαν να τους ζητούν συμβουλές άγνωστοι φίλοι φίλων στην pub, σκέφτηκαν να πάρουν το πράγμα πιο σοβαρά. Ο καρπός αυτής της σκέψης ονομάστηκε Everymatic, μετράει λίγο παραπάνω από μισό χρόνο ζωής και φτιάχνει πακέτα διακοπών κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου.

Alex & Steve

Alex & Steve

Τι ακριβώς είναι το Everymatic; 

Είναι μια εταιρεία bespoke traveling, που σημαίνει ότι φτιάχνουμε πακέτα διακοπών σύμφωνα με τις προδιαγραφές που μας δίνει ο κάθε πελάτης. Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι λάτρεις της Ελλάδας και έχουν ήδη έρθει πολλές φορές και θέλουν πλέον μια πιο αυθεντική εμπειρία, θέλουν να κάνουν τα πράγματα που κάνουν και οι ντόπιοι. Εμείς τους κλείνουμε από τις πτήσεις και το ξενοδοχείο μέχρι ιδιωτική βίλα, κότερο ή ό,τι άλλο χρειάζονται. Η εταιρία Roleplay μας έχει φτιάξει πανέμορφα folder Α5 (το σύνηθες μέγεθος των τουριστικών οδηγών), μέσα στα οποία βάζουμε τυπωμένα διάφορα πράγματα που οι πελάτες θα χρειαστούν στο ταξίδι τους και οδηγίες για το πού να κάνουν μπάνιο, τι να φάνε, ποια τοπικά προϊόντα να αγοράσουν, τι υπάρχει για να δουν κτλ, ανάλογα με το τι ψάχνει ο καθένας.

Discover Greece through your own tailor-made odyssey

Discover Greece through your own tailor-made odyssey

Τι περιπτώσεις πελατών εξυπηρετείτε; 

Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι μέχρι στιγμής Βρετανοί, έχουμε κάποιους από Αμερική και Αυστραλία και σχεδόν όλοι έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα. Δεχόμαστε διάφορες περιπτώσεις,  μια φορά για παράδειγμα μας τηλεφώνησε κάποιος που ήταν ήδη εδώ και μας ζήτησε ένα πρόγραμμα μιας εβδομάδας. Κάποιοι άλλοι φίλοι μας έρχονται στην Ελλάδα 20 χρόνια και φέτος θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό. Επίσης έχουμε πελάτες που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας όπως πχ το Κερατσίνι, να δουν γκράφιτι, άλλους που θέλουν να χαλαρώσουν και ψάχνουν μικρά νησιά και μη οργανωμένες παραλίες. Γενικά δεν λειτουργούμε μόνο για την Αθήνα, αλλά για όλη την Ελλάδα. Τώρα τελευταία έχει τύχει να επικοινωνήσουν μαζί μας και Έλληνες οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε σε ένα νησί που δεν έχουν ξαναπάει και θέλουν να τους προτείνει μέρη κάποιος που να νιώθουν ότι το έχει ψάξει. Στα περισσότερα μέρη που προτείνουμε έχουμε πάει εμείς προσωπικά ή αν όχι εμείς, κάποιος στενός μας συνεργάτης, σίγουρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Αν μας ζητήσουν κάτι που δεν έχει τύχει να ψάξουμε πρόσφατα, δεν το αναλαμβάνουμε.

Everymatic

Everymatic

Άρα ταξιδεύετε πολύ… 

Συνέχεια. Πηγαινοερχόμαστε από Αγγλία στην Ελλάδα. Είναι κάτι που μας στεναχωρεί, θα θέλαμε η εταιρεία να έχει τη βάση της στην Ελλάδα. Καταλαβαίνεις, για έναν Σκωτσέζο, το να σε μια ηλιόλουστη χώρα με τη βερμούδα έξι μήνες το χρόνο, φαντάζει μια ιδανική κατάσταση. Βέβαια η κατάσταση στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, μόνο ιδανική δεν είναι και για τους γνωστούς λόγους, το ελληνικό σύστημα δεν βοηθάει τις νέες επιχειρήσεις. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά είναι πιο φθηνό να πηγαινοερχόμαστε από το να είμαστε μόνιμα εδώ. Έτσι, η εταιρεία βρίσκεται επίσημα στο Λονδίνο.

Και πως συνδυάζετε τα τουριστικά μέρη που αναπόφευκτα θα θέλουν να επισκεφθούν οι επισκέπτες με την εναλλακτική πλευρά της πόλης; 

Σε κάποια τουριστικά θέλουν να πάνε έτσι κι αλλιώς. Αλλά επειδή οι περισσότεροι έχουν ξαναέρθει, έχουν ήδη δει τα μνημεία και κάνοντας μια βόλτα με τον Steve βλέπουν καινούρια μέρη και γειτονιές, τρώνε αλλού και θέλουν να ξανάρθουν. Έχουμε πλέον πελάτες οι οποίοι κλείνουν αποκλειστικά για την Αθήνα.

Filoxenia (φιλοξενία, say: fee-loohk-sen-YAH)

Filoxenia (φιλοξενία, say: fee-loohk-sen-YAH)

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; 

Τώρα βρισκόμαστε στην Αθήνα για ενάμιση μήνα, έχουμε προγραμματίσει ταξίδια ανά δύο βδομάδες ενώ ενδιάμεσα συναντάμε όσους έρχονται. Όταν δεν μπορούμε να συναντήσουμε οι ίδιοι τους πελάτες μας, στέλνουμε ανθρώπους με τρομερά προσόντα και γνώσεις που η κρίση έχει αφήσει άνεργους. Γενικά προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο μπορούμε με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τα παιδιά που μας έφτιαξαν το σάιτ είναι εδώ, η κοπέλα που έχει αναλάβει τα social media εδώ, η σχεδιάστρια των ΣΟΜΦ έφτιαξε για μας τσάντες και η Cat Black κάποια κολιέ που στείλαμε σε πελάτες. Θέλουμε δηλαδή να συνεργαζόμαστε με Έλληνες δημιουργούς αλλά και να προβάλλουμε στο εξωτερικό μια Ελλάδα διαφορετική, που δημιουργεί και που αντέχει.

Επηρεάζει τον τουρισμό η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό;

 Στο δικό μας επίπεδο ναι. Οι δικοί μας πελάτες είναι φοβισμένοι φέτος, έρχονται νωρίτερα και για λιγότερες μέρες. Φοβούνται για τις προκαταβολές που δίνουν, μήπως τα ξενοδοχεία πέσουν έξω και κλείσουν. Είναι άσχημο και δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο που γίνονταν τα επεισόδια στο κέντρο. Τώρα ο κόσμος είναι περισσότερο επιφυλακτικός.

Πηγή: www.popaganda.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s